Gratis verzending in Nederland
van € 100,-
Klantenservice
Tel 074-8511901
Registreer
Nieuwe klant
Zoeken
O
Bel Progenion
Tel.074 - 8511 901

Aromatische olie

Ylang Ylang geur

Geur Ylang Ylang
30ML
Aromatische olie
Geschikt voor aromaverdampers
Geschikt voor luchtbevochtigers
EAN Code: 7432033026086
6,95
incl. 21% BTW
Op voorraad, voor 11.00 besteld op werkdagen, de volgende dag in huis

Ylang Ylang

De wilde van de Filippijnen afkomstige ylang ylang of cananga odorata is een tot 20 meter hoge boom. De naam staat voor ‘bloem der bloemen’. Tegenwoordig komt de kleinere ylang ylang boom vooral voor op Madagaskar, Haïti, Sansibar, Sumatra en de Comoren.  De boom heeft roze, gele of lila bloemen. Naar verluidt geven de gele bloemen de beste olie. De eerste destillatie geeft de hoogste kwaliteit; hierbij leveren 50 kilo bloemen 1 kilo olie. De olie is wat stroperig en heeft een zoete bloemige en exotische geur. De olie wordt dan ook veel gebruikt in cosmetische en parfumerieproducten. Momenteel is de geur echt ‘in’ en daarom in wereldbekende parfums is een vleugje van de geur van Ylang-Ylang terug te vinden.

Geschiedenis

Gebruik en effecten De etherische olie uit de ylang ylang bloem heet een gunstig effect bij onregelmatigheden in het parasympathische zenuwstelsel. Het parasympathische zenuwstelsel stimuleert de productie van verteringssappen, de darmbeweging en de nierwerking en verwijdt de bloedvaten naar het spijsverteringsstelsel en een snellere nierwerking. Ylang ylang olie vermindert hartkloppingen, verlaagt bloeddruk en ademfrequentie en brengt hormonen in balans. Daarmee is het goed tegen stress.
Lichamelijk werkt de olie koortsverminderend en weerstandverhogend. Het wordt in de aromatherapie gebruikt bij futloos brekend haar, geïrriteerde en onzuivere huid, jeugdpuistje, broze nagels, licht verhoogde bloeddruk, insectensteken, hartkloppingen, shock, somberheid, angst, spanning, slapeloosheid en een te snelle hartslag. Toegevoegd aan massageolie helpt het ook bij menstruatie- en overgangsklachten; masseer de buik hierbij met beide handen in een rondgaande beweging.

Specifieke toepassingen

Bij futloos haar: voeg 3 druppels ylang ylang toe aan een neutrale milde shampoo en was hier twee maal per week het haar. Voor ontspanning: neem een bad en voeg aan het warme water 2 druppels ylang ylang, 2 druppels amyris, 2 druppels bergamot en 1 druppel roos gemengd met een eetlepel honing of room toe.
Bij broze nagels: meng 5 druppels ylang ylang met een eetlepel tarwekiem olie en masseer hiermee de nagels en nagelriemen ’s avonds voor het slapen.

Psychische/emotionele effecten

De olie geeft rust en geborgenheid en verdrijft koppigheid, vooral bij mensen die onder stress staan. Ook dempt het frustraties, depressieve gevoelens en woede, verzacht het jaloeziegevoelens en brengt het zelfvertrouwen terug. Verder wordt van ylang ylang olie beweerd dat het zorgt voor een harmonische en rustige sfeer, die stimulerend werkt op een goede gedachtewisseling, begrip en samenwerking. Ook zou het door de sensuele geur nuttig zijn bij impotentie en frigiditeit. Niet iedereen ervaart de wat zware geur als prettig. Soms veroorzaakt het hoofdpijn of misselijkheid.

Gebruik in de aromaverdamper
Voeg 6 druppels toe in het water van de aromaverdamper van Progenion om een sombere sfeer te verbeteren. Het draagt bij aan gevoelens van vrede en harmonie.


Buiten bereik van kinderen houden!

Specificaties

Geur Ylang Ylang
30ML
Aromatische olie
Geschikt voor aromaverdampers
Geschikt voor luchtbevochtigers
EAN Code: 7432033026086

Beoordelingen

0 beoordeling
Progenion Nederland
Ambachstraat 2
7622 AP Borne
Tel: 074 - 851 19 01
E-mail. info@progenion.nl
https://www.progenion.nl
Waar verkrijgbaar?
Chat met de klantenservice
Progenion is online offline
Welkom bij de klantenservice.