Gratis verzending in Nederland
van € 100,-
Klantenservice
Tel 074-8511901
Registreer
Nieuwe klant
Zoeken
O
Bel Progenion
Tel.074 - 8511 901

Aromatische olie Sinaasappel

Sinaasappel geur

Geur Sinaasappel
Aromatische olie
Inhoud 30 ml
Geschikt voor aromaverdampers
Geschikt voor luchtbevochtigers
EAN Code: 7432033027021
4,95
incl. 21% BTW
Op voorraad, voor 11.00 besteld op werkdagen, de volgende dag in huis

Sinaasappel

De citrus aurantium of sinaasappelboom komt van oorsprong uit China en behoort tot de rutaceae familie, de zoete sinaasappel. De boom behoudt haar bladeren en wordt gekweekt in vele soorten. Dit gebeurt vooral in het Middellandse zeegebied, de VS, het Caraïben en in Brazilië. De olie wordt gewonnen door koude persing of door stoomdestillatie van de schil van de nog onrijpe vrucht. De olie heeft een lichtgele tot oranje-bruine kleur en een sterke frisse geur.

Geschiedenis

De gedroogde schil van de sinaasappel wordt in de Chinese geneeskunde gebruikt voor het behandelen van verkoudheid, hoest en anorexia.

Gebruik en effect

Sinaasappelolie wordt gebruikt voor haar kalmerende, antiseptische en zuiverende eigenschappen. Ze is verzachtend voor de huid en helpt bij ademhalingsproblemen, vooral ook bij kinderen die de sinaasappelgeur altijd lekker vinden. De olie wordt ook veel gebruikt als geur- en smaakstof in voedingsmiddelen en dranken.
In de aromatherapie wordt sinaasappel toegepast bij aften, vette huis, oedeem, verkoudheid, griep, bronchitis, hoofdpijn, hartkloppingen, vertraagde hartslag, koude rillingen, verstopping en krampen in de darmen, maagklachten, nervositeit, spanningen, angst, reisziekte en bij slechte of onrustige slaap. Ook is sinaasappel heerlijk te gebruiken voor het aromatiseren van voedsel en dranken; voeg eens 1 druppel toe aan frisdrank of sinaasappelsap, 1 tot 2 druppels aan pannenkoekenbeslag of 4 druppels aan cakebeslag.

Psychisch/emotioneel effect

Sinaasappel maakt opgewekt, vrolijk en levendig en verdrijft obsessies en angst voor het onbekende. Ook vermindert het neerslachtigheid, verdriet en angsten. Het geeft ruimte voor de positieve dingen van het leven.

Speciale toepassingsmogelijkheden:

Voor het verminderen van rimpels: wrijf voor de nacht de huid in met een mengsel van 5 druppels en een eetlepel tarwekiemolie.
Bij tandvleesproblemen dagelijks spoelen met een mengsel van 10 druppels sinaasappelolie en een glas gekookt water.
Spanningen vermindert u door uw lichaam te masseren met 10 druppels sinaasappelolie in een eetlepel amandelolie. U kunt dit mengsel ook toevoegen aan een warm bad.
Angsten bestrijdt u door 2-3 druppels sinaasappel op een tissue of zakdoek te sprenkelen en dit meermalen per dag in te ademen.
Stress en vermoeidheid gaat u tegen door een bad gevuld met water waaraan u toevoegt: 1 druppel sinaasappel, 2 druppels citroen, 1 druppel nootmuskaat en 2 druppels scharrelei gemengd met een beetje melk, room of een lepel honing.
Tegen slapeloosheid besprenkelt u het hoofdkussen met enkele druppels sinaasappelolie of verdampt u 8 druppels in de aromadiffuser van Progenion.

Gebruik in de aromaverdamper

Door haar zuiverende eigenschappen is sinaasappelolie heel goed te gebruiken in de oliediffuser van Progenion. Met de citrus aroma's van de essentiële sinaasappelolie zuivert u uw huis op natuurlijke wijze en bovendien is het een heerlijk interieurparfum.

>> Aromaverdampers overzicht >> Etherische olie sinaasappel

Specificaties

Geur Sinaasappel
Aromatische olie
Inhoud 30 ml
Geschikt voor aromaverdampers
Geschikt voor luchtbevochtigers
EAN Code: 7432033027021

Beoordelingen

0 beoordeling
Progenion Nederland
Ambachstraat 2
7622 AP Borne
Tel: 074 - 851 19 01
E-mail. info@progenion.nl
https://www.progenion.nl
Waar verkrijgbaar?
Chat met de klantenservice
Progenion is online offline
Welkom bij de klantenservice.