Gratis verzending in Nederland
van € 100,-
Klantenservice
Tel 074-8511901
Registreer
Nieuwe klant
Zoeken
O
Bel Progenion
Tel.074 - 8511 901

Aromatische olie

Rozemarijn geur

Geur Rozemarijn
Aromatische olie
Inhoud 30 ml
Geschikt voor aromaverdampers
Geschikt voor luchtbevochtigers
EAN Code: 7432033026093
6,95
incl. 21% BTW
Op voorraad, voor 11.00 besteld op werkdagen, de volgende dag in huis

Werking rozemarijn

Rozemarijn heeft een gunstige werking op de hersenen. Dit ontdekten wetenschappers van het Burnham Institute in Californië. In rozemarijn zit namelijk een stof die beschermt tegen vrije radicalen, stoffen die DNA kunnen beschadigen en cellen verouderen. Vrije radicalen zijn chemische stoffen en komen in natuurlijke vorm in het lichaam voor. Zo worden vrije radicalen op natuurlijke wijze gevormd bij ontstekingsreacties. Andere soorten vrije radicalen komen van buiten ons lichaam, zoals luchtvervuiling en UV-straling. De heilzame stof in Rozemarijn draagt de Engelse naam ‘Carnosic Acid’. Deze stof speelt een gunstige rol bij de preventie van hersenbloedingen en het afsterven van zenuwcellen in onze hersenen als gevolg van vrije radicalen. Door middel van dieronderzoek hebben de wetenschappers ontdekt hoe Carnosic Acid onze hersencellen kan beschermen tegen vrije radicalen. Uit het onderzoek blijkt dat de stof actief wordt wanneer vrije radicalen beschadigingen maken. Deze bevindingen werden onlangs gepubliceerd in Nature Reviews en Neurochemistry.

Houtactige kruid

Rozemarijn is een houtachtig kruid dat oorspronkelijk afkomstig is uit Zuid-Europa en Azië. Het werd vroeger al gebruikt als middel voor de versterking van het geheugen. Rozemarijn staat symbool voor vriendschap en trouw en het plantje werd daarom vaak gebruikt bij huwelijks- en geboorterituelen. De onderzoekers willen de heilzame stof uit Rozemarijn gebruiken om nieuwe medicijnen te ontwikkelen die celdood kunnen tegen gaan in ziekten zoals Alzheimer. Carnosic Acid heeft een specifieke werking, waardoor het weinig bijwerkingen heeft.

Bron: Burnham Institute for Medical Research (2007, November 2). Rosemary Chicken Protects Your Brain From Free Radicals. ScienceDaily.

Specificaties

Geur Rozemarijn
Aromatische olie
Inhoud 30 ml
Geschikt voor aromaverdampers
Geschikt voor luchtbevochtigers
EAN Code: 7432033026093

Beoordelingen

0 beoordeling
Progenion Nederland
Ambachstraat 2
7622 AP Borne
Tel: 074 - 851 19 01
E-mail. info@progenion.nl
https://www.progenion.nl
Waar verkrijgbaar?
Chat met de klantenservice
Progenion is online offline
Welkom bij de klantenservice.